Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tempus KözalapítványKik számíthatnak több támogatásra és kik kevesebbre a most záruló hét éves időszakhoz képest? Mely szakterületek képviselőinek érdemes felkészülniük a pályázatok figyelésére, a pályázatírásra? Hol csíphetjük meg a céljainknak megfelelő pályázatokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít Kellermann Éva pályázati szakértő, a projektmenedzsment képzés oktatója...

Hogyan tovább, uniós pályázatok? (2014–2020)

Bár a közvéleményt az uniós pályázatokkal kapcsolatban elsősorban az foglalkoztatja, hogyan kell sikeres pályázatot írni, a sajtóban pedig 2013 elején egyre többet olvashatunk arról, hogy sikerül-e maradéktalanul lehívni a jelenleg rendelkezésünkre álló forrásokat, addig a jövő szempontjából az idei év talán még fontosabb kérdése az, hogyan is fog alakulni az uniós támogatások rendszere 2013 után.

Az EU 7 éves tervezési ciklusonként szabályozza újra a támogatások felhasználását, és szabja meg tagállamonként az elkölthető keretösszegeket. Jelenleg a 2007 és 2013 közötti tervezési ciklus utolsó évében járunk, azaz idei év végéig kell megpályáztatni és leszerződni a ciklusban elérhető maradék forrásokat (a kedvezményezetteknek még további két évük van a támogatás felhasználására és az elszámolásra).

A 2014–2020-as uniós költségvetési ciklus a szakértő szemével

Kérje el a teljes tanulmányt, melyben választ kaphat az alábbi kérdésekre!

  • Melyek az EU jelenlegi, 2007–2013-as költségvetési ciklusának fontosabb jellemzői?
  • Melyek lesznek az EU 2014 és 2020 közötti kohéziós politikájának fontosabb jellemzői?
  • Hogyan hasznosítja majd Magyarország a 2014–2020 közötti fejlesztési összegeket? Mit lehet tudni az erre az időszakra szóló hazai tervdokumentumokról?

A tanulmány teljes szövegét kérésére szívesen elküldjük Önnek pdf-formátumban. Írjon nekünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

A szerzőről:

Kellermann Éva

Mire számíthat online cikksorozatunk következő részében?

Mi igaz, mi hamis a pályázatokkal kapcsolatos népszerű közvélekedésekből? Mi az, aminek tényleg van alapja és mi az, ami pusztán hangzatos városi legenda? A pályázatok és az uniós források körüli számos bizonytalanságot és félreértést Kellermann Éva segít majd tisztázni...

Forrás: Tempus Közalapítvány

Kapcsolódó cikkek

Cikkajánló – Térképezzük fel előre a pályázati forrásokat

Cikkajánló – Igaz vagy hamis? Információk és pletykák a világhálón a pályázatokkal kapcsolatban

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760