Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tárt Kapu GalériaA pályázat célja, hogy létrejöjjön egy tematikus kiállítás a Tárt Kapu Galériában, majd a későbbikben megvalósuljon egy budapesti és vidéki óvodákba utazó kiállítás Föld, tűz, víz, levegő címmel.

A vándorkiállítást nyomtatott vagy online formában kiegészíti majd egy múzeumpedagógiai segédanyag. Kezdeményezésünk alapvető célja az, hogy olyan gyerekekhez is eljuthassanak a kortárs művészeti alkotások, akik galériákba vagy múzeumokba csak nagyon ritkán vagy szinte soha sem juthatnak el.

Online jelentkezés e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pályázati döntés: A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A nyertes pályamunkákat a Tárt Kapu Galériába kell eljuttatni (1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 2. földszint IV/TB 2.) A vidéki művészekkel külön egyeztetünk. A Tárt Kapu Galériában rendezésre kerülő kiállításon kb. 50 alkotás vehet részt. Az első vándorkiállításon kb. 15 alkotás szerepelhet. A pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről.

A nyertes pályamunkák kiállítása a Tárt Kapu Galériában:

Pályázó művészek: 40 éves kor alatti művészek. Azok a művészek is jelentkezhetnek, akiknek a diplomája folyamatban van.

A pályamunkáról: Fontos, hogy a pályázók figyelembe vegyék az alábbi szempontokat, amelyek a szakmai zsűri döntését is meghatározzák.

 • A kiállítás tematikája Föld, tűz, víz, levegő, vagyis a négy elem. Nem kérjük, hogy mereven ragaszkodjanak mind a négy elemhez. Nyugodtan gondolkozhatnak szabadon egy, kettő, három vagy négy elemben is.
 • Méret: A3 (297 × 420 cm) – A2 (420 × 594 cm). Az A2-es méretnél 10-20 cm-rel nagyobb képek még elfogadhatóak. Azonban kérjük, hogy ezektől a méretektől ne térjenek el nagyobb mértékben, mivel két fontos szempontot figyelembe kell vennünk: a jól láthatóság egy csoport számára, ill. a szállíthatóság. Kérjük, hogy a szobrok vagy installációk esetében is vegyék figyelembe a megadott méreteket.
 • Súly: maximum 5 kg.
 • Sérülékenység: Kérjük, hogy ne sérülékeny vagy törékeny megoldásokban gondolkodjanak!
 • Installálható forma képkerettel vagy anélkül.

Múzeumpedagógia szempontok, amelyek a vándorkiállításra kerülő műveket határozzák meg.

 • Korosztálynak megfelelő alkotás a Föld, tűz, víz, levegő, vagyis a négy elem témájában.
 • Játéklehetőségek: Mennyire lehet az alkotáshoz kézbe vehető tárgyakat, anyagokat, hangokat, ízeket és illatokat kötni. Nem szükséges, hogy mindegyik teljesüljön, de előnyt jelenthet, ha legalább egy-két asszociációs vagy kirakós játék szóba jöhet.

A pályázati anyag: Kérjük, hogy az alábbiakat a megadott határidőig küldjék el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre!

 • Minimum 1500 x 1000 képfelbontás a pályamunkáról.
 • Letölthető jelentkezési lap, amely tartalmazza a következőket:
  1. A pályázó elérhetőségeit (e-mail cím, telefonszám).
  2. Technikai leírás a pályamunkáról (méret, technika, anyaghasználat).
  3. Kb. 500 karakteres leírás a pályamunkáról, ami a pedagógia anyagot segítheti.
  4. Önéletrajz.

A dokumentum letölthető a Jelentkezési lap menüpontban.

Szerződéskötés: A nyertes pályázókkal alkotásuk leadásakor szerződést kötünk, melyben hozzájárulnak ahhoz, hogy oktatási céllal készült anyagok részeként alkotásuk térítésmentesen reprodukálható lesz. Mivel a vándorkiállítás óvodákba fog utazni, a művészeknek nyilatkozniuk kell arról, hogy kár, esetleg lopás esetén sem lépnek fel jogi követelésekkel. A legtöbb óvoda napközben zárva van, ezért lopásra minimális esélyt látunk. Biztosak vagyunk abban, hogy a fogadó intézmények figyelni fognak az alkotásokra, azonban felelősségvállalásra nem kötelezhetjük őket, mivel ez esetben valószínűleg nem élnének a kiállítás lehetőségével. Kérjük, hogy pályázatuk beadásakor ezt mindenképpen vegyék figyelembe!

Forrás: vandorkiallitas.wordpress.com

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760