Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Megjelent a HUNG-2021 pályázati felhívásAz Agrárminisztérium pályázatot írt ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására, valamint a települési, tájegységi értéktárak segítésére, Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra továbbörökítésére. A pályázat kiemelt célja, hogy elősegítse a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára, hogy mindennapi életük részévé váljanak, maradjanak. A pályázatok véglegesítésére 2021. március 1. 8.00 órától 2021. március 30. 23.59 percig van lehetőség.

A pályázat által működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető, melynek keretösszege 930 millió forint.

A most megnyíló pályázat 900 millió forint keretet határoz meg az I. célterületen hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására. A pályázaton 1 és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el.

A II. célterületen az értéktár létrehozás és működtetés területén tapasztalattal bíró szervezetek 500 ezer forinttól 1,5 millió forintig terjedő támogatást nyerhetnek el, amennyiben a pályázati projekt keretében értéktárat még nem működtető partner szervezet számára át szeretnék adni tapasztalataikat értéktár létrehozásával és működtetésével, nemzeti értékek gyűjtésével, megismertetésével és népszerűsítésével, valamint az értékgyűjtés módszertanával kapcsolatban. A pályázati projekt keretében a partner szervezetnek nemzeti értékeket kell felvennie a létrehozásra kerülő értéktárba. A célterületen 15 millió Ft keretösszeg áll rendelkezésre.

A „Hagyomány a divatban – viselet másként” célterületet ötödik alkalommal hirdeti meg az Agrárminisztérium, melyre 15 millió forint áll rendelkezésre. A pályázati konstrukció célja az, hogy a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúrája, valamint népi kézműves értékeinek megőrzése, népszerűsítése, alkalmazása ünnepeink és hétköznapjaink részévé váljanak. A támogatás összege 250 ezer és 500 ezer forint között lehet. A „Hagyomány a divatban – viselet másként” célterület során több darabból álló új kollekció rajzos és szöveges tervdokumentációjával lehet pályázni, melyeknek alapjait a Kárpát-medencei tradicionális formavilág, alapanyag, díszítmény jellemzi.

A pályázatokat csak a pályázati felületen kell benyújtani, papíralapon, postai úton nem.

További információ kérhető a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Forrás: Hungarikum.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760