Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Nemzeti összetartozás a kultúrában – Meghívó Online KonferenciáraKedves Tagtársunk! Barátunk! Tisztelt Érdeklődők!  2020. évi tanácskozásunk nem csak abban eltérő, hogy legnagyobb sajnálatunkra kénytelenek vagyunk mellőzni a személyes találkozást és csak elektronikus úton teremthetünk kapcsolatot a résztvevőkkel, hanem abban is, hogy inkább a nemzet, és nemzeti összetartozás szempontjából igyekszünk a kultúra szerepét vizsgálni, azt, hogy mennyiben járul hozzá a „Menni vagy maradni?” nehéz kérdésének felvetődéséhez, eldöntéséhez, újragondolásához.
Időpont: 2020. december 11-én pénteken 10.00 óra.
Helyszín: az élő fórumot elérni ezen a linken lehet: https://www.youtube.com/channel/UCeW-BLD3Y0SXNLkKy9izU3Q

Bővebben...

 Változás a kulturális terület közalkalmazottainak jogállásában – online szakmai fórumKedves Kollégák itt visszanézhető a Változás a kulturális terület közalkalmazottainak jogállásában című online szakmai fórumunk a YouTube csatornánkon. Meghívott vendégeink: Dr. Bor Judit osztályvezető, Főpolgármesteri Hivatal, Kulturális és Turisztikai Osztály, Dobrovits Orsolya elnök, Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete. Online elérhetősége: BMK youtube csatornája »

Bővebben...

Közművelődés és EKF – szakmai fórum2023-ban újra Magyarország adja Európa Kulturális Fővárosainak (EKF) egyikét. Veszprém városa a balatoni régióval közösen nyerte el a jogot, hogy megrendezze azt az egész éven át tartó programsorozatot, amely fémjelezheti a magyar kultúrát Európában. A címet birtokló város és régió az ott létrejövő kulturális produktumokkal az európai figyelem középpontjába emelkedik, így javítva a város imázsát, fokozva a lokális kreatív ipar hatékonyságát és növelve turisztikai vonzerejét.
A Fórum ideje: 2020. december 8., kedd 10.30 óra.
Helye: a Magyar Népművelők Egyesülete YouTube csatornája

Bővebben...

Magyar Népművelők EgyesületeTisztelt Kollégák! A közművelődési szakmát a legutóbbi időkben számtalan kihívás érte. Az eddigi tapasztalatok összegzése és az ezután következő feladatok számbavétele érdekében szakmai fórumot szervezett a Budapesti Népművelők Egyesülete 2020. szeptember 23-án. Az előre megjósolt – bár későbbre prognosztizált – második hullám a szakma számára okozott nehézségeivel már a mindennapjainkban szembesülve online követhetővé tették a konferenciát.
Ez utóbb is megtekinthető itt »


Bővebben...

Együtt - a közösségi befogadásért és részvételértKözösségfejlesztési módszerek a fogyatékossággal élő emberek társadalmi befogadásának és részvételének támogatásához című online workshop
Az online workshop célja, hogy a közösségfejlesztés módszereinek segítségével, gyakorlati útmutatást nyújtson a fogyatékossággal élő személyek társadalmi befogadásának és részvételének előmozdításához. A workshop tematikája a CISCOS – Szociális tervezés, közösségfejlesztés fogyatékos emberekkel közösen elnevezésű projekt révén született meg, amelyet a magyar sajátossághoz igazítva alakítottunk ki.

Bővebben...

Bemutatjuk a DeViszont Közösségi TeretTisztelt Érdeklődők, Kedves Látogatóink!     
Engedjék meg, hogy bemutassuk Önöknek a Vizualitás és Kultúraközvetítés Budapesten projektünk legfrissebb epizódját, melyet februárban forgattunk a Deviszont! Közösségi Tér munkatársaival. Az interjúban szót ejtünk közösségről, élménypedagógiáról, társadalmi szerepvállalásról és fenntartható működésről. Kattints a videóért »

Bővebben...

Szakmai fórum a 39/2020. rendeletről2020. november 1-ével lezárult kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetési folyamata. Ennek következtében a kulturális szféra munkatársai közül immár nagyon kevesen maradtak közalkalmazottak. A Magyar Népművelők Egyesülete az eddigi tapasztalatok összegzése és az ezután következő feladatok számbavétele érdekében élő online szakmai fórumot tartott november 25., 10.30-tól YouTube csatornáján.

Bővebben...

Életrajzi film a Frankenstein írónőjéről a mozikbanÁprilis 4-től érkezik a mozikba a Mary Shelley – Frankenstein születése című életrajzi dráma, a címszerepben Elle Fanninggel. A film bemutatja, hogyan született meg a világirodalom legismertebb gótikus rémregénye egy fiatal írónő tollából egy olyan korban, amikor a nőknek még teljesen más szerepet szánt a társadalom.

Bővebben...

Koncertszervezés a gyakorlatban I.–II. – a BMK online szakmai előadásaÉlőzenés rendezvények, koncertek, zenés színházi játékok előkészítésének, szervezésének, lebonyolításának és kiértékelésének folyamatáról. Könnyed hangvételű tematikus szakmai előadás rendezvényszervező szakemberekkel, gyakorlati tapasztalatok, működő, kipróbált, megbízható management ismeretek és know-how átadása online előadás formájában.
Előadók: Balázs Olivér és Szabó Dániel

Kép: pixbay.com

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760