Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Művészetpedagógiai KonferenciaAz ELTE 2017 júniusában Művészetpedagógiai Konferenciát rendez, amelyre oktatókat, kutatókat, művészeket és tanárképző szakembereket várnak. (Kreatív Európa Iroda) 2017. június 22-én és 23-án konferenciát rendez az ELTE 1. Művészetpedagógiai Konferencia címmel.

Bővebben...

9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle – 2017A Marczibányi Téri Művelődési Központ (II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.) 2017. október 9-15. között ismét megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét.  A szemlére hivatásos színházi társulatok 2014. január 1. után bemutatott előadásai nevezhetők, amelyek nem szerepeltek 2016-ban a Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.
Nevezési határidő: 2017. május 31.

Bővebben...

Desierto – Migrációs válság egy mexikói rendező szemévelÁprilis 20-tól látható a hazai mozikban az Oscar-díjas Gravitáció forgatókönyvét apjával, Alfonso Cuarónnal közösen jegyző Jonás Cuarón első nagyjátékfilmje, a Desierto – Az ördög országútja. A Jeffrey Dean Morgan és Gael García Bernal főszereplésével készült thriller a globális méreteket öltő menekültválságra reflektál egy fiktív történettel, rémálomszerű szituációba helyezve az illegális bevándorlókat.

Bővebben...

Tabu táborÉrzékenyítő nyári tábor 8–12 éveseknek
Időpont: 2017. június 26  június 30. (hétfőtől - péntekig), 8.00 órától 16.00 óráig.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI. kerület Etele út 55/A. épülete.)
Az érzékenyítő „Tabu tábor” programját az esélyegyenlőség jegyében hirdetjük meg. Várjuk azokat a diákokat, akik szeretnék megismerni a látás-, mozgás- és hallássérült emberek mindennapjait. Célunk a fiatalok tudatos, előítélet-mentes életre nevelése, ennek érdekében felejthetetlen élményen alapuló közösségi programok biztosítása.

Bővebben...

A Zene MindenkiéIdőpont: 2017. április 21. (péntek) 18.00 óra
Helyszín: MALOM Közösségi Tér és Galéria (1119 Budapest, Fehérvári út 88/C.)
Csordás Gábor fotóművész kiállítása az elmúlt 45 év zenei világából.

A táncház napjaIdőpont: 2017. május 13. (szombat)
Helyszín: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér
Szóljon ez a nap néptáncról, népzenéről, kicsiknek-nagyoknak, országhatáron innen és túl!
Az első táncház megrendezésének 45. évfordulóján ország-, világszerte ismét számos program várja majd mindazokat, akiket már magával ragadott a népzene, néptánc sodró világa és azokat is, akik csak most szeretnének belekóstolni. A központi rendezvényt ezúttal is a Liszt Ferenc téren, az első táncháznak helyet adó Írók boltja előtt rendezzük meg, ahol egész nap élőzenével kísért tánc- és énektanítás, gyermekprogramok, mesemondás és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket. Annak érdekében, hogy minél több helyen szóljon a talpalávaló, hívjuk és várjuk a világ minden tájáról azokat, akik ezen a napon szívesen megismertetnék másokkal, miért izgalmas a 21. században is elődeink kultúrája.

Bővebben...

Közösségi ünnep a BartókonA májusi ELEVEN Tavasz fesztiválon nemcsak az utcát, hanem a társasházak udvarait is megtöltjük élettel.

Időpont: 2017. május 19-20.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)

Bővebben...

Erdélyi népzene20 évvel az Utolsó Óra után
Erdélyi népzenei mesterkurzus
A Hagyományok Háza 2017-ben útjára indítja erdélyi népzenei mesterkurzusát. A továbbképzés minden alkalommal vendégül hív egy adatközlő mestert Erdélyből, valamint egy magyarországi revival zenészt, mint a mesterkurzus vezetőjét.

Bővebben...

Erasmus+ 30 KonferenciaA Tempus Közalapítvány szeretettel várja Önt és munkatársait az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából szervezett nagyszabású konferenciára május 30-án. A rendezvényre már előregisztrálhat, írja be naptárába!
A rendezvény dátuma: 2017. május 30., kedd
Helyszíne: Danubius Hotel Helia (1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.)

Bővebben...

Utazó Művészek FórumaAz Utazó Művészek Fóruma című portál olyan vizuális és előadóművészek számára nyújt gyakorlati információkat, akik gyakran dolgoznak külföldön.

Bővebben...

Szakmai napok sorozatSzakmai napok címmel sorozatot indítunk annak érdekében, hogy az új zsűrizési szempontrendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekre választ találjunk közösen, illetve a modern kategória fogalmát tisztázzuk. A szakmai napok mindegyikén délelőtt egy-egy szakma zsűritagjait hívjuk meg zártkörű tanácskozásra. Délután tizennégy órától tizenhét óráig nyilvános konzultációt tartunk, így az alkotóknak lehetőségül nyílik kérdéseiket személyesen feltenni a Bíráló Bizottság tagjainak és a zsűriszervezőnek.

Bővebben...

Családi kedvezményAz engedéllyel rendelkező muzeális intézmények minden hónap egyik – a múzeum által meghatározott - hétvégéjén ingyenes belépést biztosítanak többek között azok számára (legfeljebb két fő), akik legalább két 18 év alatti személyt kísérnek.

Bővebben...

Közösség - Média - Művelődés 2017Konferencia a közösségi innovációról, az elrugaszkodásról és a közösségek tereiről…
Időpont: 2017. május 12. ♦ péntek ♦
Helyszín: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ (5630 Békés, Jantyik Mátyás utca 23-25.)

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760