Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Online: VI. Budapesti Vándor-Révész KórusfesztiválTisztelt Zenebarátunk! Szeretettel meghívjuk a VI. Budapesti Vándor-Révész Kórusfesztiválra, amelyet idén virtuális formában tartanak meg.
A fesztivál két részből áll: a hangverseny, amelyen a jelentkező énekkarok világi művekből állították össze a műsort. Kattintson ide a megtekintéséhez »Az egyházi koncert megtekintéséhez kattintson ide »

 

A VI. Budapesti Vándor-Révész Kórusfesztivál programja

 Az egyházi koncert 

 

 VI. Budapesti Vándor-Révész Kórusfesztiválra

Mindkét hangversenyt itt találja majd meg: www.fesztival.vandorkorus.hu

Gazdag közös lelki élmények reményében: a Vándor Sándor és Révész László Emléke Alapítvány

Forrás:Vándor Sándor és Révész László Emléke Alapítvány

Részvételi feltételek

A Budapesti Vándor Kórus és a kórus tevékenységét segítő Budapesti Vándor Kórus Barátai Egyesület, valamint a Vándor Sándor és Révész László Emléke Alapítvány 2020. május 14-17-én megrendezi a VI. Budapesti Vándor – Révész Fesztivált és IV. Nemzetközi Kórusversenyt. A résztvevő kórusoknak a Fesztiválon és a Versenyen együtt, illetve külön-külön is van lehetőségük rész venni.

Díjazás:
A Versenyen résztvevő kórusok arany, ezüst, ill. bronz diplomát kapnak az elért pontszámok alapján, a minimális pontszámot el nem érő kórusok emléklapot.

Maximális pontszám:   90 pont
Arany diploma:   75–89 pont
Ezüst diploma:    60–74 pont
Bronz diploma:   45–59 pont

A szakmai zsűri kategóriánként I., II. és III. helyezést határozhat meg. Az I. helyezés feltétele, hogy a kórus az arany diplomával elérhető pontszámok felét megszerezze, tehát minimum 83 pontot. A zsűri fenntartja a jogot, hogy nem osztja ki kategóriánként az összes helyezést!

Díjak mindkét kategóriában:
1. helyezett ― 150.000 Ft
2. helyezett ― 120.000 Ft
3. helyezett ― 80.000 Ft

Karnagyi díj:
A zsűri – a versenyen résztvevő kórusok karnagyai között – egy főnek (nem feltétlenül a díjazott kórusok vezetőinek) karnagyi díjat oszt ki.

Részvételi feltételek:

A Fesztivál részvételi feltétele:
Kb. 20 perc hosszúságú világi műsor és/vagy kb. 8 perc (max. 2 darab) hosszúságú egyházi műsor. Egyéb megkötés nincs a kórusok létszámára és összetételére vonatkozólag. A nyitókoncertre vagy a zárókoncertre a megadott műsorból választ ki egy darabot a szervező bizottság.

 A kórusverseny részvételi feltétele:
Műsor:
― Kötelező mű: a kórus saját országából származó, 15 évnél nem régebbi kortárs mű.
― Szabadon választott művek: további legalább két, különböző zenei korból származó, eltérő karakterű, szabadon választott kórusmű.

További feltételek:
A versenyprogram hossza min. 12 – max. 15 perc (tiszta műsoridő). A választott darabok közül csak egyhez használható legfeljebb 3 kísérő hangszer. Az elhangzó művekhez angol nyelvű fordítás kötelező, kivéve a latin, angol, olasz, német, ill. magyar szövegű darabokat.


Kategóriák:
Alap kategória:
A kórus énekes tagjainak minimum 75%-a amatőr, azaz nem rendelkezik, ill. nem folytat sem közép, sem felsőfokú zenei tanulmányokat, kivétel a kórus vezetője, hangszeres kísérői és szólistái.

Szakmai kategória:
A kórus énekes tagjainak csupán 25%-a nem rendelkezik zenei végzettséggel.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy a hangzóanyag alapján a jelentkező kórusokat átsorolja másik kategóriába! Erről a zsűri a kórusokat tájékoztatja, és amennyiben nem egyeznek bele, visszavonhatják jelentkezésüket.

A megrendezett versenyek alap kategóriájában I. helyezést elért kórusok a helyezést elérését követő két évben csak a szakmai kategóriában nevezhetnek!


Fizetendő díjak:
Regisztrációs díj: magyar kórusok esetén 10.000 Ft/kórus, külföldi kórusok esetén 50 Euro/kórus, amelynek megfizetése a jelentkezési lap elküldésével együtt esedékes, vissza nem térítendő összeg (kivéve abban az esetben, ha a kategória átsorolást nem fogadja el a kórus).

A Verseny részvételi díja: magyar kórusoknak 40.000 Ft/kórus, külföldi kórusoknak 300 Euro/kórus. A részvételi díj regisztrációs díjon felüli része elfogadott jelentkezés esetén fizetendő. Az utazási és esetleges szállásköltségeket a résztvevő kórusok szervezik és fizetik!
Lehetőség van a Fesztiválon és a Versenyen külön-külön és együttesen is részt venni. Együttes részvétel esetén csak a Verseny részvételi díja fizetendő. Az utazási és esetleges szállásköltségeket a résztvevő kórusok fizetik.

Jelentkezési díj visszatérítése:
2020. április 1. utáni visszalépés esetén a részvételi díj 50%-át, 2020. április 15. után 25%-át térítjük vissza. 2020. április 30. után nem áll módunkban a részvételi díj visszatérítése. A részvételi díj a regisztrációs díjon felül fizetendő összeget jelenti.

Egyéb információk:
Amennyiben kórusuk részt kíván venni a Fesztiválon, ill. Versenyen, kérjük 2020. február 29-ig, a mellékelt Jelentkezési lap visszaküldésével jelezni szíveskedjék szándékukat.  A Jelentkezési lap elektronikus formában is letölthető a www.vandorkorus.hu internetes oldalról. A fizetendő díjakat a 16200216-00239127 MagNet Banknál vezetett számlaszámra kérjük átutalni, számlatulajdonos: VSRLEA. Az egyszerűbb beazonosítás érdekében közleményként kérjük feltüntetni a feladó nevét.

A Jelentkezési laphoz kérjük mellékelni a tervezett műsort, a kórus és a karnagy rövid bemutatását, valamint fényképét és versenyjelentkezés esetén kb. 10 perces hangzó anyagot, lehetőség szerint elektronikusanA versenyen elhangzó művek jogtiszta kottájának, ill. szövegfordításának 3-3 példányát – a versenyjelentkezés elfogadását követően – legkésőbb 2020. április 1-ig kérjük postai úton megküldeni!

A nem jogtiszta kottákkal elküldött jelentkezést nem áll módunkban elfogadni! A nem jogtiszta kották használata versenyből való kizárást von maga után! A verseny műsorának megváltoztatására a kották beérkezését követően nincs mód.

A Budapesti Vándor-Révész Fesztiválról és Nemzetközi Kórusversenyről, annak koncertjeiről kép és hangfelvétel készülhet, amelyen mint látogató és/vagy résztvevő, Ön is feltűnhet, de semmilyen követeléssel nem áll módjában fellépni a rendezőkkel, a felvétel készítővel, vagy annak jogos felhasználóival szemben. Az eseményen való részvétellel, arra történő jelentkezéssel a kép és hangfelvétel készítését a szervezők részéről elfogadja, ahhoz kifejezetten hozzájárul.

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760