Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

citizaliaA Citzalia közösségi rendszerben a regisztrált tagoknak lehetőségük nyílik virtuálisan részt venni az Európai Parlament életében és akár még törvénytervezeteket is beterjeszthetnek.

Az Európai Parlament mindent elkövet azért, hogy az emberek számára kézzel fogható legyen munkájuk és közelebb kerüljenek az állampolgárokhoz. Az Európai Unió által támogatott Citzalia projekt keretében egy új virtuális világot hoztak létre, amelyben a felhasználók az EP tagjainak bőrébe bújhatnak és különböző szerepekben próbálhatják ki a kreativitásukat, rátermettségüket és elképzeléseiket.

A programot a European Service Network (ESN) brüsszeli vállalat fejlesztette ki és egy 3D-s interaktív környezetnek felel meg. Ebben mozogva a regisztrált tagok felkereshetik az EP különböző helyiségeit, megismerkedhetnek a parlament felépítésével, majd maguk is aktív képviselőkké válhatnak, többek között törvénytervezeteket készíthetnek és azokat be is mutathatják a közösségnek. A cél nem csak az Európai Parlament bemutatása az emberek számára, hanem, hogy a valódi politikusok az itt felbukkanó javaslatokból meríthessenek ötleteket.

A Citzalia különböző területekből áll. Van például sajtóterem, ahol a játékosok aktuális témákról és döntésekről tájékozódhatnak, de akár virtuális riporterekkel is beszélgethetnek és az interjúk egy virtuális újságban meg is jelennek. Egy másik teremben pedig a résztvevők találkozhatnak egymással és megoszthatják a tapasztalataikat, valamint információkat cserélhetnek.

A közösségi hálózat egy nyílt fejlesztési keretrendszeren alapul. Ennek oka, hogy a fejlesztők azt szeretnék, ha más cégek és szervezetek új funkciókkal bővítenék ki a virtuális világot. A projektet az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának megbízásából indították és az Európai Unió több mint 200 000 euróval támogatja. A program költségvetése 275 000 euró, az összeg 75 százalékát az EP, míg 25 százalékát az ESN biztosította. A 3D-s világ bétatesztelésében bárki részt vehet, ehhez csupán regisztrálnia kell magát.

A cikk folytatása itt olvasható: sg.hu>>> 

Forrás: Interaktív Okatatási Portál

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760