Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

KözadattárAz elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény értelmében, a közfeladatot ellátó szerveknek közérdekű adataikat a nyilvánosság számára, az interneten is közzé kell tenniük, ezzel egyidejűleg leíró adatokat kell szolgáltatniuk a közadatkereső felé.

A jogszabályban definiált közérdekű adatok központi elektronikus jegyzéke és az egységes közadatkereső rendszer működtetését az informatikáért felelős miniszter megbízásából a Neumann Nonprofit Kft. keretein belül működő Közadat program végzi.

A törvényi rendelkezések hatékony és maradéktalan végrehajtása érdekében a Közadat program tájékoztatja az érintetteket: telefonon, e-mail-ben és a http://www.kozadattar.hu/ információs honlap segítségével állnak a kötelezett intézmények rendelkezésére.

Fontos! A közérdekű adatok saját honlapon történő megjelentetése, illetve a közadatkereső adminisztrációs oldalán (http://www.admin.kozadat.hu/) megtett regisztráció nem elegendő, a közzétett közérdekű adatokról az ingyenesen letölthető szoftverek használatával leíró adatokat kell készíteni - akár saját honlapon, társulásban működtetett portálon, vagy a fenntartó oldalán, akár a központi honlapon tesz eleget a kötelezett intézmény. Az adatszolgáltatással kapcsolatban felmerülő kérdéseket a Közadat program ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) részére kell küldeni.

Együttműködésüket köszönjük!

Forrás: Kozadattar.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760