Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
A Budapesti Művelődési Központ 37 éve áll a főváros közösségi művelődésének szolgálatában. Olyan nyitott közművelődési intézmény, amely tevékenységét szakmai együttműködésekre építi. Törekszik a főváros kerületi közösségi intézményeinek és civil szervezeteinek munkatársaiból álló szakmai közélet élénkítésére, a közművelődés formálására, a magyar kultúra értékeinek megismertetésére, megőrzésére.
A BMK a cselekvő civil közösségek háza: Bartók Kulturális TáncegyesületBMK Bárdos Lajos VegyeskaraEZÜSTNETBudapesti VándorkórusFővárosi ÉnekkarOrszágos Képző és Iparművészeti TársaságOrszágos Képző és Iparművészeti TársaságBudai Fotó és FilmklubAURA Autistákat Támogató Közhasznú EgyesületVakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete – Újbudai Lámpás KlubDélUtán AlapítványMagyar Népfőiskolai TársaságNagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete
 
Bartók Kulturális Táncegyesület
Az egyesület a magyar nyelvterület tánckultúrájának megismerését,ápolását és alkotó módon való továbbfejlesztését tekinti feladatának. A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttest és utánpótlás csoportjait a BMK-val közösen működteti, valamint szervezi az együttes hazai és nemzetközi szakmai programjait.
Elnök: Balogh Éva
Honlap: http://bartokdance.hu
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
 
BMK Bárdos Lajos Vegyeskara
G. Horváth József 1986-ban hozta létre a már régebben is vezetése alatt álló kórusainak tagjaiból. Ma már csak ez a kórus képviseli azt a kórushangzást, amely Bartókot, Kodályt, Bárdost, és a XX. század első felének magyar kórusszerzőit megihlette; egy nagy hagyomány örököse, melyet a II. világháború előtti magyar kórusmozgalom elindítói alapoztak meg. Ebben annak is bizonyára nagy szerepe volt, hogy G. Horváth József, Bárdos Lajos veje első kézből vehette át e hagyomány apósától és mesterétől, és ismerhette meg e stílus más módon el nem sajátítható titkait.

A kórust G. Horváth József halála (1997) óta Somorai Eleonóra vezeti.
Honlap: http://bardos.uw.hu/
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

EZÜSTNET – Internetező Idősek Országos Egyesülete
Az egyesület a Kattints rá, Nagyi!® tanfolyamot végzett szenior tanulókat tömöríti. Tagjai saját maguk számára szerveznek szabadidős programokat, melyek során elmélyíthetik számítógépes és internetes ismereteiket, nyelvtudást szerezhetnek vagy gyakorolhatnak is, emellett részt vesznek különböző nemzetközi projektekben. Kapcsolatot tartanak a különböző városokban működő hasonló tanfolyamokat végzett szenior internetezőkkel. A tagok önkéntes tevékenységet folytatnak és önkénteseket fogadnak.
Tagdíj 2019-ben:  4 000 Ft.
Elnök: Takács Márta
Honlap: www.ezustnet.hu
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 
Budapesti Vándorkórus
A Budapesti Vándor Kórust 1936-ban alapította Vándor Sándor, a hét nyelven beszélő, nagy műveltségű zeneszerző-karnagy, aki Palestrinától a kortárs zenéig átívelő repertoárt épített fel néhány év alatt. 1945-ben bekövetkezett tragikus halála után, 1949 és 1999 között Révész László Liszt-díjas, Érdemes művész, örökös karnagy irányításával folytatódott munka. Ez alatt az idő alatt az énekkar bejárta csaknem egész Európát, koncertezett az Egyesült Államokban és Kanadában, 32 díjat nyert a különböző versenyeken. E versenyekre az énekkar női és vegyes kari, kamarakórus és folklór kategóriákban nevezett. A legemlékezetesebb eredmények közé sorolható a Gisors-ban, Arezzóban, Tolosában, Hágában, Pescarában (kétszer), Spittalban, Montreux-ben és Neuchatelben nyert első díjak.

1999-től a kórus művészeti vezetője és karnagya Németh Zsuzsanna, akit 2010 decemberében Artisjus-díjjal tüntettek ki. Az ő vezetésével kapott arany oklevelet a kórus Kodály Zoltán IV. Magyar Kórusversenyen, a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen és a Bad Ischlben rendezett nemzetközi versenyen, ahol kategóriagyőztesként végzett a vegyes kar. 2009-ben elérte a legmagasabb, a Kiemelt Hangversenykórus minősítést is.
Elnök: Ozorák Zita
Honlap: http://www.vandorkorus.hu/
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fővárosi Énekkar
1912-ben a zeneszerető, lelkes népdalgyűjtő, több hangszeren játszó Bárczy István főpolgármester rendeletére alakult, javarészt műkedvelő fővárosi tisztviselőkből és pedagógusokból. A jelenlegi kórus öntevékeny amatőr együttes, amely a hagyományok alapján dolgozik: műsorán világi és egyházi művek egyaránt szerepelnek. Barokk műveket, kortárs darabokat énekel, és rendszeresen közreműködik oratórikus művek előadásában. A darabokat eredeti nyelven szólaltatják meg. Az országban és Budapesten sokfelé koncertező énekkar nevéhez több Kodály-, Szőnyi-, Noseda-mű ősbemutatója fűződik. Az énekkar Budapest díjban részesült. A Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen bronz diplomát szerzett. 2012-ben Magyar Örökségdíjjal ismerték el munkájukat.
Karnagy: Krasznai Gáspár
Honlap: http://www.fovarosienekkar.hu/
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Magyar Versmondók Egyesülete Budapesti Versklubja
A klub szakmai programjait a Magyar Versmondók Egyesülete a BMK-valegyüttműködve biztosítja. Foglalkozásaira a versmondással komolyabban foglalkozni kívánó versmondókat várjuk. 
Alelnök: Wiegmann Alfréd
Honlap: http://www.vers.hu/mve
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Országos Képző és Iparművészeti Társaság
Az „OKIT” Országos Képző-és Iparművészeti Társaság egy közhasznú egyesület, mely 1990 óta működik.
Tagjai autodidakta alkotók. Az ország egyetlen olyan független szervezete, amelyhez tagjai az ország minden megyéjéből önkéntes alapon csatlakoznak.
Az „OKIT” célja és feladata, hogy támogassa az értékteremtő alkotótevékenységet, szervező és információs tevékenységével; valamint, bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítson.
Töretlen, sikeres működésünk alapja az, hogy tagjaink akarják, fontosnak tartják egy ilyen társaság működését!

Elnök: Schéffer Anna
Honlap: http://www.okit.hu/
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Budai Fotó és Filmklub
A Budai Fotó- és Filmklub képes előadásai elsősorban a fotózás szerelmeseinek szóltak. A vetítettképes előadások mellett gyakorlati bemutatók is helyet kaptak a programban, melyek alkalmat teremtettek az amatőr fényképezés iránt érdeklődőknek, hogy csatlakozzanak az 60 éve működő klubhoz.
Elnök:
Csordás Gábor
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület
2002-ben alapították autista gyermekek szülei. Elsődleges célunk a Budapesten és közvetlen vonzáskörzetében autizmussal élő emberek és családjaik, társadalmi involvációjának segítése és érdekvédelme.
Az Egyesület tevékenységei:

  1. közvetlenül nyújt szolgáltatásokat,
  2. érdekvédelmi tevékenységet folytat,
  3. a tapasztalatok növekedésével és az igények változásával végzi a szervezet fejlesztését, és szolgáltatásainak minőségi bővítését. Ma Magyarországon alig létezik autizmussal élő és Asperger szindrómás fiataloknak, felnőtteknek komplex szolgáltatásokat nyújtó, fejlesztő tartalmú program. Programjaink nélkül a fiatalok értelmes tevékenység nélkül, magányosan töltenék teljes napjaikat. Ezt az űrt töltik ki az Aura szolgáltatásai. A programok tehát azokat az autizmussal élő és Asperger szindrómás fiatalokat célozzák meg, akik az iskolákból kikerülve, gyakran munkahely híján naphosszat egyedül ülnek, magányosak, értelmes elfoglaltság és megfelelő szociális, kommunikációs és egyéb készségek hiányában idejük tartalmatlanul telik. Várjuk azokat is, akik foglalkoztatásban állnak, de szabadidejük eltöltése nehézséget jelent, és készségeik hiánya miatt a hétköznapi alkalmazkodás is keservesen megy. Az érintett fiatalok mindegyike képes közösségi létre, némi irányítás, szakértő támogatás, és speciális struktúra esetén. Programjainkkal ezen csoport igényeit igyekeztünk kielégíteni, támogatva családjaikat is, enyhítve az autizmussal élő fiatal felnőtt önállótlansága, függése által okozott nehézségeken.

Az Egyesület mára komoly hagyományokkal rendelkező rendszeres szabadidős és készségfejlesztő programokat biztosít autizmussal élő fiatalok, felnőttek számára. Tevékenységünk középpontjában az autista ember áll, a maga sajátos szükségleteivel, de tanácsadással, alkalmanként képzésekkel, fórumokkal igyekszünk támogatást nyújtani a szülőknek, és más családtagoknak is.
Elnök: Vadasné Tóth Mária 
Honlap:http://www.auraegyesulet.hu/
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete – Újbudai Lámpás Klub
A VGYKE széles körű szolgáltatást nyújt a vak, aliglátó és gyengénlátó emberek számára. Munkanapokon folyamatosan elérhető ügyfélszolgálati hálózatot tartunk fenn és helyi látássérült közösségeket szervezünk Budapesten (I., III., IV., VII., XI., XIII., XIV., XV., XVII., XVIII., XIX. kerület), valamint Pest megyében (Budaörs, Cegléd, Dabas, Gödöllő, Ócsa, Pilisvörösvár, Szentendre és Vác városokban). Támogató szolgálatot, segédeszközboltot, frissítő és gyógymasszázs-szolgáltatást működtetünk, pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadást, illetve Braille oktatást végzünk, továbbá kulturális, egészségmegőrző, rehabilitációs és szabadidős programokat szervezünk az érintettek részére.
Ezeken felül képzési lehetőségeket biztosítunk és igyekszünk munkalehetőségeket találni sorstársainknak, valamint érdekvédelmi tevékenységet folytatunk, amely magába foglalja az akadálymentesítéssel kapcsolatos tanácsadást, szakmai segítségnyújtást és a szemléletformáló tevékenységet is.
E feladatokat a fiatal látássérült szakemberekből álló, lendületes vezetőség és az integrált, látássérült és látó dolgozókból álló munkatársi csoport maximális lelkiismeretességgel végzi, és folyamatosan kutatja az új szolgáltatási formák és segítségnyújtási lehetőségek megvalósíthatóságának útjait.
Elnök: Fodor Ágnes
Honlap:
http://www.vgyke.com/
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

DélUtán Alapítvány
Délután Alapítvány klubjaiban korosztályoktól függetlenül találkozhatnak a játszani, beszélgetni, barátkozni vágyók. A klubokat a telefonos lelki segély szolgálat tapasztalatai hívták életre ebben az elmagányosodással küzdő világban, hogy legyen egy hely, ahol feloldódhat egy kicsit a magány, miközben a klubtagok játszanak, beszélgetnek. A klubokban sakk, dominó, marokkó, Scrabble, kártyajátékok és játékos kedvű barátok várják a résztvevőket.
A DélUtán Alapítvány egyéb szolgáltatásai:
DélUtán Alapítvány ingyenes támaszadó beszélgetéseket kínál telefonon a 40 éven felülieknek, chaten és e-mailben pedig korhatár nélkül a nagykorúaknak. Igénybe vehető személyes pszichológiai tanácsadásuk, szerdánként pedig telefonos orvosi tanácsadásuk is.
Elnök: Székely Edith
Honlap: http://www.delutan.hu/hu
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Magyar Népfőiskolai Társaság
Közhasznú társadalmi szervezetként az MNT munkájában jelentõs szerepe van a felnõttkori kompetencia képzés és az alapkészség fejlesztés elméletének és gyakorlatának, annak érdekében, hogy a felnõtt lakosság megbízható kulcskompetenciákkal rendelkezhessen a család, a munka, a szakmaszerzés és az élet minden kihívásával szemben.
Elnök: Dr. Szigeti Tóth János
Honlap: http://www.nepfoiskola.hu/
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Nagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete
Fő célja a hallássérültek életminősége javítása.
Megszüntetni kívánjuk a hallássérült egyének társadalmi elszigeteltségét, a sorstársakat az alkalmas közösségünkbe bevonni.
Hozzáférhetőséget biztosítani:

  • a hallást, beszédértést javító eszközökhöz, rendszerekhez, mint pl. hallásjavító készülékek, az indukciós hurkok, feliratozás, beszédfelismerő-szövegező rendszerek, írótolmács-szolgálat, a szájról olvasási és helyes beszédképző tanfolyamok.
  • megfelelő képzésekhez és szolgáltatásokhoz, a megfelelő információkhoz, kommunikációs akadálylebontásra alkalmas eszközökhöz és módszerekhez, a nyomtatott, elektronikus és a műsorszórási médiákban róluk szóló tartalmi hírekhez, műsorokhoz, munkához, megfelelő foglalkoztatási körülményekhez, anyagi javakhoz és szolgáltatásokhoz, gyógyításhoz, egészséges életvitelhez, közösségi- kulturális- és sportprogramokhoz, sportolási lehetőségekhez stb.
  • a hallássérültek pár- és társkeresési gondjain segíteni.

Elnök: Dr. Hendrik István
Honlap: http://www.naboke.hu/
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760