Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Budapesti Amatőr Alkotók Stúdiója: Városi táj2020. évi őszi évadunkban ismét várjukBudapesti Amatőr Alkotók Stúdiója foglalkozásain az érdeklődőket. Konzultációs lehetőséggel, vetítettképes elméleti előadással és gyakorlati stúdiummal fogadja Utcai Dávid festőművész a festészet és a grafika iránt érdeklődő amatőr alkotókat. A koronavírus-vészhelyzet miatt a tavaszi évad foglalkozásait felfüggesztettük. Kapcsolódó online kihívásaink » 
2020. évi alkotónapok »  Csatlakozzon kapcsolódó Facebook oldalunkhoz! »
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ  (XI., Etele út 55/A.).  ♦ Részvételi díj » 

Bővebben...

BAAS online kihívásKedves Alkotóink! A koronavírus helyzet ellenére célunk volt, hogy a BMK alkotóközösségei aktívak maradjanak, inspirálódjanak, ezért egy játékos online kihívásra invitáltunk minden BAAS-tagot, amatőr művészt és érdeklődőt egyaránt, kicsit rendhagyó módon, megtartva a hagyományos Stúdió-foglalkozások interaktivitását. Szerettük volna, ha megosztanák velünk, Önök hogyan, milyen környezetben, milyen folyamatok által alkottak, ebben a megváltozott helyzetben. A legfrappánsabb megoldásokat díjakkal jutalmaztuk! Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek! Tegyenek egy sétát és tekintsék meg az alkotásokat Virtuális Galériánkban! »

Bővebben...

Varrott csomózott csipkeA tavaszi évadban induló képzés a koronavírus-vészhelyzet miatt elmaradt. Az érdeklődők az  őszi évadban megismerkedhetnek a csipkevarrással a tervezéstől a megvalósításig.
Tervezett kezdési időpontja: 2020. október 19-től  hétfőn, szerdán ♦  17.00–19.00 óráig tart ♦ díja»
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.). Így készülnek a csipkék »   A csipkevarrás elsajátításával mi is készíthetünk varrott és vert csipkét ruháink szélére, betétként vagy egyéb kiegészítőket, magunk és otthonunk díszítésére.

Bővebben...

Fiók Rajzstúdió A Fiók László Stúdió hatodik éve működik heti rendszerességgel intézményünkben. A résztvevők rajztanulmányokat folytatnak a csendélet, portré, egész alakos ábrázolás, aktrajzolás területén. A klub egyéni meghívásos rendszerben működik! 
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.)
Időpont: az őszi évadban péntekenként ♦ 16.00–20.00 óráig.

Bővebben...

Csipkekör – vert csipke készítő tanfolyam ♦ őszi évadA 2020. évi tavaszi évadban a képzéseinket meg kellett szakítani a koronavírus-vészhelyzet miatt. A 2020. évi őszi évadban induló képzéseinken kétféle csipketechnikával, a csipkevarrással és a csipkeveréssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a tervezéstől a megvalósításig.
Tervezett időpont az őszi évadban: szeptember 2., hétfőn, szerdán ♦ 17.00–19.00 óráig
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.). Vert csipke készítő tanfolyam » 
tanfolyam díja » ♦ Ízelítőül » Varrott csipke készítő tanfolyam » – tervezett kezdési időpont: október 19. 17.00 órától ♦ a tanfolyam díja » 

Bővebben...

Fából faragott csoportFából faragott (felnőtt kezdő csoport) célja, hogy a táncos előképzettséggel nem rendelkező fiatalokat felkészítse a többszörösen kiválóra minősült Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes felnőtt csoportjához való csatlakozásra. A próbák alkalmával táncos technikai alapozás mellett az Együttes repertoárjában szereplő tánctípusok stílusával és motívumkészletével foglalkozunk. 2020 szeptemberétől  péntekenként ♦ 19.00–22.00 óráig. (Első ábránd csoport 3–5 éveseknek, hétfő, szerda 18.00–19.00, Második ábránd 5–6 éveseknek, hétfő, szerda 18.00–19.00; Kékszakáll csoport  6–11 éveseknek hétfő, szerda 16.30–18.00; Mandarin csoport – 12–15 éveseknek, szerda 17.30–19.00, péntek 15.00–17.00)
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. ker., Etele út 55. második emeletén). 

Bővebben...

Bujutsu-kai Kenshin-ryu — szamuráj harcművészet és önvédelemBujutsu-kai Kenshin-ryu — szamuráj harcművészet és önvédelem. Az ősi szamuráj alapokon nyugvó harcművészet, melynek célja a nyugalom elsajátítása, a személyiség  fejlesztése, a tisztelet és a bajtársiasság tanítása.
Várható időpont az őszi évadban: szeptember 8.♦ kedd ♦ 18.00–19.30 óráig, folyamatos becsatlakozási lehetőséggel.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55/A.)

Jelentkezés és edzésdíj »

Bővebben...

Bartók TáncegyüttesA többszörösen kiváló Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes célja a magyar nyelvterület tánckultúrájának megismerése, ápolása és alkotó módon való továbbfejlesztése (Bartók Béla és Martin György munkásságát, életművét tekintve példának). A magyar tánctípusok s táncdialektusok szerint a táncok anyanyelvi szintű elsajátítása, a magyar tánckarakter individuális, improvizatív kidomborításával.  A felnőtt „Nagyegyüttes is várja  hétfő és szerda ♦ 19.00–22.00 óráig.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. ker., Etele út 55/a. második emeletén). BMK 2020. július 1-jétől ismét látogatható hétköznapokon 9.00–17.00 óráig. A nyitásra természetesen a járványhelyzetre tekintettel szükséges óvintézkedések betartásával kerül sor. Továbbra is fontos, hogy figyeljünk egymásra!

Bővebben...

Etka-jóga a BMK-banSzeretettel várjuk az Etka-jóga foglalkozásokon az őszi évadunkban is. 
„Egymás tükörképei vagyunk." (Etka anyó) Gyűjtsük és szabadítsuk fel erőnket az ősi, velünk született tartással, légcserével és mozgással! 
Időpontja: keddenként ♦ 18.00–19.00 óráig. Folyamatos becsatlakozási lehetőséggel. 
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ  (XI., Etele út 55/A.) 
Óradíj »

Bővebben...

Család-és párterápia bejelentkezéssel a BMK-banA Budapesti Művelődési Központban lehetőség nyílik az őszi évadban bejelentkezéssel családok és párok számára egyéni és csoportos terápiás foglalkozásokon való részvételre.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ  (XI., Etele út 55/A.) I. emelet 103-as terem.
Foglalkozásvezetők: Gerencsér Sára és Czeglédyné Ordasi Éva  párjavítók.
Információ és bejelentkezés: +36 20 325-2435; E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Bővebben...

Környezettudatos életmódra felkészítő kézműves foglalkozásokIskolai és óvodás csoportoknak ünnepkörökhöz kapcsolódóan kézműves foglalkozásokat tartunk 3x3 órában (témanapok) az őszi évadban.
Kihelyezett foglalkozásra is lehetőség van.
♦ Kapcsolódó Mancsocska nyílt csoportunk a Facebookon » folyamatosan frissülő tartalommal, kézműves ötletekkel.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55/A.).

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760