Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BAAS online kihívásKedves Alkotóink! A koronavírus helyzet ellenére célunk volt, hogy a BMK alkotóközösségei aktívak maradjanak, inspirálódjanak, ezért egy játékos online kihívásra invitáltunk minden BAAS-tagot, amatőr művészt és érdeklődőt egyaránt, kicsit rendhagyó módon, megtartva a hagyományos Stúdió-foglalkozások interaktivitását. Szerettük volna, ha megosztanák velünk, Önök hogyan, milyen környezetben, milyen folyamatok által alkottak, ebben a megváltozott helyzetben. A legfrappánsabb megoldásokat díjakkal jutalmaztuk! Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek! Tegyenek egy sétát és tekintsék meg az alkotásokat Virtuális Galériánkban! »

Tekintse meg Virtuális Galériánkat. ♦ Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az ingyenes applikációt Androidra vagy IOS-ra. (A galéria betöltését az internet-kapcsolat sebessége határozza meg, ezért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek függvényében érdemes letölteni az applikációt vagy az eredeti oldalon megtekinteni a kiállítást.)
A jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül az oldal forráskódjának és egyéb részeinek másolása, módosítása, a képek letöltése és további felhasználása szerzői jogba ütközik.
A galériát készítette: Panyi Alexandra a BMK szakmai munkatársa.

 • I. helyezett: Tessényi Rita

  "Tisztelt pályázat-elbírálók! Örülök a lehetőségnek, és ennek az üdítő ötletnek a bezártság idején, mikor a megszokott festő-közösségek email-ben ill. különböző programok segítségével, virtuálisan működhetnek csak tovább. A „Kültér-beltér” BAAS témában – nem véletlenül – az utóbbi négy hétben négy képet is festettem, melyeket szeretnék az online kihívásra benevezni. A folyamatokról videó nem készült, de leírom, mit éreztem festésükkor, ill. mit próbáltam kifejezni velük." - Tessényi Rita

 • II. helyezett: Váradi Judit

  "Hogyan dolgozom, festek a karantén ideje alatt? A koronavírus vészhelyzetre tekintettel a Budapesti Amatőr Alkotók Stúdiója szombati foglalkozásai bizonytalan időre elhalasztódtak. A következő alkalom a városi táj témakörével foglalkozott volna. A városi táj festése az egyik legfontosabb, legélvezetesebb téma számomra. A tájfestést önmagában nem érzem elég aktuálisnak, éppen a városi környezet az, ami korszerűvé teheti a tájképet. Rengeteg fotót készítek a városban, amelyeket aztán egy könyvtárban elraktározok. Most ebből a gyűjteményemből választottam ki néhány fotót megfestésre. Mindegyik a BMK környékén készült, szeretem ezt a környezetet, a Bikás parkot, az Etele utat, a Vahot utcai piacot. Ezeket a fotókat rendszerint a szombati alkalmak, Utcai Dávid előadásai előtt, után “lőttem”. A Fiókák csoport tagjaként festőtársaimmal és Dáviddal online tartjuk a kapcsolatot, minden képünket körlevélben küldjük el egymásnak, véleményezzük, korrigáljuk. Állandó kapcsolatban vagyunk, ez mindannyiunknak sokat segít abban, hogy továbbra is megőrizzük alkotókedvünket." - Váradi Judit

 • III. helyezett: dr. Bihary Tibor
 • + Különdíjas: Ladányi Banczik Ágnes

 Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Kihívás: Dokumentáljon egy saját alkotást (festményt, grafikát) a BAAS egyik idei témája alapján elkészítve!

Javasolt technikák, megoldások:

 • A munkafolyamat/az elkészült alkotás bemutatása fotómontázzsal
 • Rövid videó az alkotás folyamatáról/a kész mű bemutatása
 • Fotó és bemutató leírás az alkotásról
 • Inspirációs források bemutatása az alkotáshoz, tetszőleges formában, technikával

Választható témák:

 • Városi tájOnline BAAS kihívás
 • Kültér - beltér
 • Kicsinyítés
 • Nagyítás
 • Pasztózus festés
 • Fekete - fehér
 • Játékfigurák

A művek leadása online úton: A dokumentálásokat e-mailben kérjük leadni, a következő címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Díjak:

 • I. hely: 2 havi ingyenes belépő a BAAS foglalkozásokra (4 alkalom)
 • II. hely: 1 havi ingyenes belépő a BAAS foglalkozásokra (2 alkalom)
 • III. hely: 1 alkalmas ingyenes napi belépő a BAAS foglalkozására

  A nyereményeket az évad újraindulásakor lehet igénybevenni, előzetes egyeztetés alapján. A nyeremények igénybevételének időpontjai szabadon választhatóak!

Eredményhirdetés2020. június 15. ♦ hétfő ♦ 18.00 óra
A résztvevők e-mailben kapnak értesítést az eredményekről. A nyereményeket az évad újraindulásakor lehet igénybe venni, előzetes egyeztetés alapján. Minden résztvevő alkotása megjelenésre kerül a BMK online felületein!

További információ:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760