Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BAAS online kihívásKedves Alkotóink! A koronavírus helyzet ellenére célunk volt, hogy a BMK alkotóközösségei aktívak maradjanak, inspirálódjanak, ezért egy játékos online kihívásra invitáltunk minden BAAS-tagot, amatőr művészt és érdeklődőt egyaránt, kicsit rendhagyó módon, megtartva a hagyományos Stúdió-foglalkozások interaktivitását. Szerettük volna, ha megosztanák velünk, Önök hogyan, milyen környezetben, milyen folyamatok által alkottak, ebben a megváltozott helyzetben. A legfrappánsabb megoldásokat díjakkal jutalmaztuk! Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek! Tegyenek egy sétát és tekintsék meg az alkotásokat Virtuális Galériánkban! »

Tekintse meg Virtuális Galériánkat. ♦ Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az ingyenes applikációt Androidra vagy IOS-ra. (A galéria betöltését az internet-kapcsolat sebessége határozza meg, ezért felelősséget nem tudunk vállalni, ennek függvényében érdemes letölteni az applikációt vagy az eredeti oldalon megtekinteni a kiállítást.)
A jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül az oldal forráskódjának és egyéb részeinek másolása, módosítása, a képek letöltése és további felhasználása szerzői jogba ütközik.
A galériát készítette: Panyi Alexandra a BMK szakmai munkatársa.

 • I. helyezett: Tessényi Rita

  "Tisztelt pályázat-elbírálók! Örülök a lehetőségnek, és ennek az üdítő ötletnek a bezártság idején, mikor a megszokott festő-közösségek email-ben ill. különböző programok segítségével, virtuálisan működhetnek csak tovább. A „Kültér-beltér” BAAS témában – nem véletlenül – az utóbbi négy hétben négy képet is festettem, melyeket szeretnék az online kihívásra benevezni. A folyamatokról videó nem készült, de leírom, mit éreztem festésükkor, ill. mit próbáltam kifejezni velük." - Tessényi Rita

 • II. helyezett: Váradi Judit

  "Hogyan dolgozom, festek a karantén ideje alatt? A koronavírus vészhelyzetre tekintettel a Budapesti Amatőr Alkotók Stúdiója szombati foglalkozásai bizonytalan időre elhalasztódtak. A következő alkalom a városi táj témakörével foglalkozott volna. A városi táj festése az egyik legfontosabb, legélvezetesebb téma számomra. A tájfestést önmagában nem érzem elég aktuálisnak, éppen a városi környezet az, ami korszerűvé teheti a tájképet. Rengeteg fotót készítek a városban, amelyeket aztán egy könyvtárban elraktározok. Most ebből a gyűjteményemből választottam ki néhány fotót megfestésre. Mindegyik a BMK környékén készült, szeretem ezt a környezetet, a Bikás parkot, az Etele utat, a Vahot utcai piacot. Ezeket a fotókat rendszerint a szombati alkalmak, Utcai Dávid előadásai előtt, után “lőttem”. A Fiókák csoport tagjaként festőtársaimmal és Dáviddal online tartjuk a kapcsolatot, minden képünket körlevélben küldjük el egymásnak, véleményezzük, korrigáljuk. Állandó kapcsolatban vagyunk, ez mindannyiunknak sokat segít abban, hogy továbbra is megőrizzük alkotókedvünket." - Váradi Judit

 • III. helyezett: dr. Bihary Tibor
 • + Különdíjas: Ladányi Banczik Ágnes

 Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Kihívás: Dokumentáljon egy saját alkotást (festményt, grafikát) a BAAS egyik idei témája alapján elkészítve!

Javasolt technikák, megoldások:

 • A munkafolyamat/az elkészült alkotás bemutatása fotómontázzsal
 • Rövid videó az alkotás folyamatáról/a kész mű bemutatása
 • Fotó és bemutató leírás az alkotásról
 • Inspirációs források bemutatása az alkotáshoz, tetszőleges formában, technikával

Választható témák:

 • Városi tájOnline BAAS kihívás
 • Kültér - beltér
 • Kicsinyítés
 • Nagyítás
 • Pasztózus festés
 • Fekete - fehér
 • Játékfigurák

A művek leadása online úton: A dokumentálásokat e-mailben kérjük leadni, a következő címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Díjak:

 • I. hely: 2 havi ingyenes belépő a BAAS foglalkozásokra (4 alkalom)
 • II. hely: 1 havi ingyenes belépő a BAAS foglalkozásokra (2 alkalom)
 • III. hely: 1 alkalmas ingyenes napi belépő a BAAS foglalkozására

  A nyereményeket az évad újraindulásakor lehet igénybevenni, előzetes egyeztetés alapján. A nyeremények igénybevételének időpontjai szabadon választhatóak!

Eredményhirdetés2020. június 15. ♦ hétfő ♦ 18.00 óra
A résztvevők e-mailben kapnak értesítést az eredményekről. A nyereményeket az évad újraindulásakor lehet igénybe venni, előzetes egyeztetés alapján. Minden résztvevő alkotása megjelenésre kerül a BMK online felületein!

További információ:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták: 
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760