Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Bartók TáncegyüttesA többszörösen kiváló Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes célja a magyar nyelvterület tánckultúrájának megismerése, ápolása és alkotó módon való továbbfejlesztése  Az órákon való részvétel szeptember 18-ig ingyenes.
Őszi évadnyitó időpont:
2019. szeptember 9. ♦ hétfőn 17.30–22.00.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. ker., Etele út 55/a. második emeletén).

A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes 60 éve foglalkozik a magyar néptánc-kincs megőrzésével, népszerűsítésével és magas színvonalú, hiteles bemutatásával. Megalakulása óta fő céljának tekinti a néptánc anyanyelvi szintű elsajátítását és autentikus módon való színpadra állítását.
Az elmúlt években az együttes nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére, és a gyerekcsoportok működtetésére. Első ábránd, Második Ábránd, Kékszakáll és Mandarin csoportjaikban a főváros XI. kerületében élő gyermekek és fiatalok számára igyekeznek olyan szabadidős tevékenységet kínálni, amely testi-lelki fejlődésüket segíti, szociális kompetenciájukat fejleszti, közösséget teremt, és értékőrző szemléletre nevel. A Fából faragott csoportba azokat a felnőtt, kezdő táncosokat várják, akik táncos előképzettséggel nem rendelkeznek, de szívesen tagjai lennének egy összetartó közösségnek, valamint megismerkednének a magyar néptánc alapjaival, népi hagyományainkkal.

Az elmúlt évek hagyományai szerint az első két hétben „nyitott próbák” keretében várnak minden érdeklődőt foglalkozásaikra, akár nézőként, akár aktív résztvevőként. Az órákon való részvétel szeptember 18-ig ingyenes. 

Együttesünk székhelye, a Budapesti Művelődési Központban. (1119 Budapest, Etele út 55/a.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Művészeti vezetés: Sánta Gergő és Sánta-Biró Anna művészeti vezetők.

Egyesületi tagdíj: 9000 Ft/negyedév.

Részletek az együttes honlapján.

Bővebb információ:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,

telefon: 371-2763, +36-70/940-2058.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760