beharangozó
2024. 05. 08.

Budapest, te csodás! – Dalok és versek Budapestről az Autizmuzsika Kórus és Zenei Együttes előadásában

Köztünk élő, fallal körülvett világ?

A széles spektrumon elhelyezkedő emberek – Einstein zsenijétől a betűvetéssel küzdőkig – csodálatos sokaság. A budapesti előadóművészeti és zenei kezdeményezés, az Autizmuzsika Kórus spektrumon átívelő közösség. Tagjai a hétköznapi életben támogatást igénylő emberek, a zene által, a közös éneklés varázsában fejlődve erősödnek, bátorodnak, bontakoznak.

Az autizmus egyik ismérve a szorongás, a világtól való elzárkózás, esetleg az érintéstől, hangoktól való félelem. Ezek a fiatal felnőttek a zene hatása alatt boldogok, önfeledtek, együttműködőek, időről-időre kilépnek a zárt világból, figyelnek egymásra. Szeretik a dalokat, verseket, szívesen vallanak élményeikről és Budapesthez ezer szállal kötődnek.

"Cilinder és sétapálca, fodros szoknya és csipkés napernyő, óbudai hangulat, omnibuszos esti utazás. Randevú egy kis budai moziban, ahol még néma képek úsznak a vásznon, de az egyszerű zongorán felhangzik a Liszt Rapszódia.

Kosztolányi, Tóth Árpád sétál Budán és Pesten, a Duna parton József Attila nézi az elúszó dinnyehéjakat, és Illyés Gyula merül el a lerombolt és újjászületett hidak és kapcsolatok látványában.

Arra hívjuk Önt, hogy jöjjön el velünk a Horvát kertbe, aztán legyen 7-kor a régi Nemzetinél, és ha még nem álmos, találkozzunk a János hegyen! Az éjszakában bekukkantunk egy félhomályos orfeumba, ahol duruzsoló hangon nekünk szól a „Sohase mondd!” Sohase mondd, hogy vége, csak azt, hogy ennyi megérte, s ha megérte, jöhet egy pont, mit mondanod kell, ó, mondd! És mi mondjuk.

Szeretettel várunk mindenkit a Budapestről szóló zenés műsorra 2024. május 30-án 18.00 órától a Merlin Színházba, ahol előadók és közönség együtt élhetik át az időutazást, a retró hangulatot és a jelent.

Budapest 150 éves. Már? Még csak?

A mi befogadó Budapestünk másoknak is, de nekünk még inkább csodás." /Autizmuzsika Kórus/

Nincs kapcsolódó tartalom