Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Vércukormérőket kaptak a kerületi iskolákA Petőfi Sándor Általános Iskola vette át elsőként azt a vércukorszintmérőt június 12-én, amelyet a 77 Elektronika Kft. ajánlott fel a kerületi iskoláknak. Összesen huszonhárom intézményhez kerül ilyen készülék.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában tartott jelképes átadón az adományozó Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője és Újbuda polgármestere is részt vett. Hoffmann Tamás megköszönte a díszpolgár Zettwitz Sándornak, hogy támogatja a kerület iskoláit, valamint felhívta a gyerekek figyelmét, hogy sportoljanak sokat annak érdekében, hogy elkerüljék a cukorbetegséget.

A diabétesz népbetegség, felmérések szerint a magyar lakosság tizenöt százalékát érinti, közöttük egyre több a gyermek. A betegséget eleinte nem lehet érezni, ezért sok esetben későn fedezik fel. Zettwitz Sándor elmondta ezért döntöttek úgy, hogy minden kerületi iskolának adományoznak vércukormérőt, a pedagógusokat pedig megtanítják annak használatára, a betegség felismerésére.

Forrás: ujbuda.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760