Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

New Era New Adventure vizuális kommunikációs workshop – felhívásFELHÍVÁS Civil szervezetek munkatársai számára, vizuális kommunikációs workshopon és téma fejlesztésen való részvételre.
Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, egy google form >> kitöltésével lehet.
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30-a éjfél.

A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány az Új korszak, új kalandok elnevezésű projekt keretében 2018 őszén workshopot szervez civil szervezetek munkatársai számára. A workshop célja, hogy a résztvevők vizuális tartalmak előállításához szükséges tudást és gyakorlatot szerezzenek, és ezzel segítsék szervezetük online kommunikációját. A projekt további célja, hogy a legerősebb történetek megfilmesítésre kerüljenek.

A workshop nemzetközi térben, a Visegrádi országokban működő partnerek bevonásával valósul meg, de a magyarországi workshop munkanyelve magyar. A workshop a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően ingyenes.

Kiknek szól?

 • civil szervezetek munkatársainak, akik úgy érzik, hogy kezükbe vennék a projektjük kommunikációját
 • akik hisznek a történetek erejében, van saját történetük és ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy ezt másokkal is megosszák
 • akik szeretnének vizuálisan is lenyomatot létrehozni a társadalom azon szeletéről, amiben dolgoznak
 • szívesen dolgoznának együtt filmesekkel 
 • vállalják a 4 napos képzésen való teljes részvételt, és projektjük kiválasztása esetén a további munkát (teaser forgatás, pitching fórum)

Mit nyújtunk?

 • ingyenes, magyar nyelvű, audiovizuális és kommunikációs képzés
 • közös munka professzionális filmesekkel
 • saját történet alapján filmterv kidolgozása és fejlesztése, tézis videó készítése (a kiválasztásra kerülő projektek számára, angol nyelven)
 • pitching fórumon való részvétel (akár kiválasztott projektként, akár hallgatóságként, angol nyelven)
 • nemzetközi kapcsolatok
 • életre szóló élmény

A workshop ideje (2×2 nap):

 • 2018. november 30 – december 1.
 • 2018. december 7 – 8.

Költségek: A workshopon a részvétel ingyenes, az ellátás biztosított.

Jelentkezés:

 • Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, egy google form >> kitöltésével lehet.
 • Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30-a éjfél.

A jelentkező szervezetek közül 15 szervezet képviselőjének lesz lehetősége bekerülni a képzésre. Az elbírálás személyes / Skype segítségével történő elbeszélgetésen történik.

Információ: Banai Katalin, tel: +36 70 409 77 45; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Részletesebben:

A civil szervezetek digitális kompetenciájának növelése támogatja a hatékonyabb működést. A szervezet nagyobb láthatósága segíti a támogatók, drukkerek bevonódását, és mindezzel a szervezetek önfenntartási, illetve versenyképessége is növekszik.

Általános tapasztalat, hogy a civil szervezetek tevékenysége, elért eredményei kevés nyilvánosságot kapnak a médiában, miközben munkájuk során olyan alulról jövő kezdeményezések, új – a felmerülő igényekre építő ötletek, az esélyegyenlőséget segítő és a társadalom perifériára szorult tagjainak, bevándorlóknak, a környezettről tudatosan gondolkodóknak, fiataloknak szóló módszerek születnek, amelyek a társadalom működésében mutatkozó hibákat hivatottak kijavítani. Tevékenységük vizuális lenyomatai mások számára is példa értékűek lehetnek. A dokumentumfilmesek sokszor keresnek megfilmesíthető témákat. Itt az ideje megismerni egymást, láthatóvá tenni ezeket a történeteket.

A négynapos képzés során a civil szervezetek képviselői megtanulják, hogyan építsék fel kommunikációjukat saját, mindennapi munkájuk során gyűjtött történeteikre, tapasztalataikra alapozva. A résztvevők szakemberek segítségével, gyakorlati oktatás során sajátíthatják el a vizuális és szöveges történetmesélés és a filmforgatás technikáit, valamint a „pitching”, azaz saját ötletek közönség előtt történő, hatásos prezentálásának formáit.
A workshop során kidolgozott történeteket egy „ötlet vásár” keretében filmrendezőkkel ismertetjük meg abból a célból, hogy a terepről hozott történetek kreatív megfogalmazást kaphassanak. A projekt két filmterv fejlesztését és „teaser”, vagyis tézis videó elkészítését támogatja, amelyeket a wokshop kiválasztott résztvevői és a bevont filmrendezők közösen valósítanak meg. 2019 májusában, a projekt zárásaként a 4 országból összesen 8 db kidolgozott projektet nemzetközi szponzorok előtt egy pitching fórum on mutatjuk be.

Az Új korszak, új kalandok – digitális versenyképesség és együttműködés a V4-es országokban program a Visegrad Fund támogatásával, a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány (Magyarország) valósítja meg a Foundation for the Cultural Exchange toTU toTAM (Lengyelország), az Institute of International Relations Prague (Csehország), a Cukru production (Szlovákia) és a Bronco (Szlovákia) együttműködésében.

A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány célja a kultúrák közti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektjeink a társadalmi tudatosság növelését, a véleményformálás szükségességét és felelősségét népszerűsítik a dokumentumfilm segítségével. A workshop tematikáját a Női sokszínűség képei című projektünk megvalósítása során dolgoztuk ki és az Erste Bank és a Simpact SEEDS társadalmi vállalkozás fejlesztő képzésén fejlesztettük tovább.

Tovább a projekt weboldalára >>
Facebook >>

 

Forrás: palantirfilm.hu/

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760