Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

AKKU + VGYKE = EGY IZGALMAS PROJEKT!A VGYKE, vagyis a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete megtisztelő felkéréssel fordult hozzánk, melynek nagy örömmel teszünk eleget. Az FSZK támogatásával a két szervezet, az AKKU és a VGYKE egy komplex, akadálymentes programsorozatot indít útjára az évadban. 

A “Mindent a fülnek!” munkacímen futó projekt három különböző részből áll, így jó eséllyel mindenki megtalálja a maga számára izgalmas, audionarrált eseményeket és műalkotásokat!

KÉPZŐMŰVÉSZETI MODUL

Május 1-től kezdve, 40 héten keresztül, heti 1 alkalommal olvasható egy-egy újabb képzőművészeti alkotás, fotó, festmény, installáció narrációja, Somogyi-Rohonczy Zsófia, az AKKU által felkért művészettörténész tolmácsolásában.
Az egyre gyarapodó “hangos képtár” a VGYKE oldalán, az alábbi linken érhető el: http://www.vgyke.com/296-2/fotok-festmenyek-rajzok/

BEAVATÓ ELŐADÁSOK A FILMES AUDIONARRÁCIÓBA A LÁMPÁS SZERVEZETEKKEL KARÖLTVE

A 4 érzékenyítő előadásból álló sorozat célja a narráció népszerűsítése a látássérültek körében. A korábban a VGYKE által létrehozott Lámpás szervezetekkel közösen rendezzük meg az eseményeket, melyeken egy-egy jól ismert, narrált filmrészlet segítségével a gyakorlatban is bemutatjuk a kulturális akadálymentesítést. Emellett átfogó képet adunk az audionarrációs szakma hátteréről, a munkánkról, valamint a hasonló területen alkotó, aktív, hazai szervezetekről és intézményekről.
Az első két előadás időpontja: november 9. (III. kerület), valamint november 21. (VI. kerület). Az eseményekről hamarosan bővebb tájékoztatást adunk.

HÁROM A KISLÁNY, AVAGY A SZÍNHÁZI ELŐADÁS

A program keretében 3 akadálymentesített színházi előadást hozunk létre, nem is akármilyen helyszíneken! A közönség két, régóta várt nagy kedvencét és egy izgalmas, kisszínházi előadást hozunk el a nézők számára. A Centrál Színház My Fair lady előadása várhatóan decemberben, a Stúdió K Színház Odüsszeusz bolyongásai című darabja tavasszal, míg az Operett Színház István, a király című rock operája májusban kerül műsorra, immár audionarrációval!

Köszönjük a megtisztelő lehetőséget a VGYKE szervezetének és munkatársainak! Az egyes eseményekről külön-külön hírt adunk!

Forrás: facebook.com/notes

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760