szakmai cikkek
2024. 03. 26.

A Budapesti Művelődési Központ akkreditált képzési kínálata – 2024. tavasz

Akkreditált képzéseink 30 – 120 órásak, Budapest belvárosában, a Főpolgármesteri Hivatal épületében vannak ebben az évben már, és a 32/2017.(X. 31.) EMMI rendelet szerint kulturális területen kötelező továbbképzési kötelezettség teljesítésére alkalmasak. 

Valamennyi továbbképzés olyan szakmai témára készült, amely a napi munkát támogatja egy-egy területen, és persze minden esetben kifejezetten a kulturális intézmények dolgozóinak kidolgozott tematikájuk van. Az időbeosztás a 2023-ban indított kérdőíves igényfelmérésünk szerint kialakított, a területen dolgozók elvárásai szerint heti 1 napot vesz igénybe a hétnek jellemzően azonos napján 5-8 egymást követő héten (óraszámtól függően).

A Kulturális intézmények vezetőinek 120 órás képzése a 39/2020. (X.30) EMMI rendelet 4.§ (1) bekezdésének, valamint a 475/2020. (X. 30.) Korm.rendelet 13. § (1) bekezdésének megfelelő tanúsítványt biztosít a közművelődési intézmények vezetői számára, hozzájárulva a sikeres munkavégzéshez és a szakmai karrier célok eléréséhez. Vezetési, szervezési, gazdasági, államháztartási és jogi ismeretek nyújtásával a képzés segíti a vezetői döntési kompetencia magalapozását, humánerőforrás-menedzselési ismeretek, valamint a hatékony vezetést támogató tréning segítségével a személyes szakmai fejlődést, a vezetővé válást. A 80 kontakt órát 40 óra online felületen folytatódó óra követi. A tanúsítvány a sikeres tesztek és a záródolgozat leadása után kerül kiállításra.

A Közösségek mentorálása az ifjúsági korosztályban egy olyan frissen megújított 30 órás képzés, amelyben fontos szerepet kap az ifjúsági korcsoport általános ismerete: a gyermek és ifjúsági korosztály szociológiai jellemzői, az ifjúsági munka alapjai. Az ifjúsági korosztállyal foglalkozó szervezetek rendszere, tevékenységi területe, kompetenciái is terítékre kerül, továbbá fontos technikák a napi munka segítése érdekében: a fiatalok bevonása, elérése, aktivizálása, kommunikáció, közösségi média. Természetesen a hazai és uniós pályázati lehetőségek, a közösségi terek kialakítása, működtetése és a csoportmunka és nemformális tanulás témái is kapnak figyelmet, mint ahogyan az önkéntesség, iskolai közösségi szolgálat és a pályaorientáció.

A 30 órás Projekttervezés és pályázatírás képzésünk komoly segítség lehet azoknak, akik ezen a területen tevékenykednek – márpedig ma szinte minden intézmény figyeli a forrásteremtési lehetőségeket, és pályázik a különféle projektek megvalósíthatósága érdekében. Itt a pályázatírás fortélyai mellett a pályázatkeresési szempontokat, pályázat típusokat, előkészítési és dokumentációs tevékenységet, pénzügyi tervezést, projektszemléletet, kommunikációt és sok gyakorlati tanácsot is kapnak a résztvevők. Természetesen a hazai források mellett a nemzetközi lehetőségekre is egyre nagyobb figyelem vetül, így ez sem maradhat ki a témák sorából.

A 30 órás Online marketing képzésünk keretében a résztvevők tanulnak offline és online marketing alapokat, online marketing stratégia építést, megismerik a felhasználóbarát honlapok alapszabályait. Megtudják mik a weblapok gyenge pontjai, megtanulják a hatékony online hirdetés trükkjeit, a keresési hálózat logikáját, az e-mail marketing felhasználási módjait és sajátosságait, és persze a social media felületek lehetőségeit is. 

A beiratkozás még mindegyik képzésre lehetséges, a helyek azonban korlátozottak, így javasoljuk a mielőbbi jelentkezést a kepzes@bmknet.hu címen!
Részletek a képzések menüpontban.

Nincs kapcsolódó tartalom