beszámoló
2024. 10. 15.

Pályaválasztási börze a SZÁMALK-ban

A Budapesti Művelődési Központ szervezésében idén is lezajlott a több éve sikeres pályaválasztási börze, mely segíti a végzős általános iskolásokat abban, hogy megtalálják a számukra megfelelő középiskolát.

A SZÁMALK – Szalézi Technikum és Szakgimnázium illetve a Meta-Don Bosco Technikum és Szakgimnázium impozáns épületében megvalósult rendezvényen Budapest területéről 34 középiskola mutatkozott be standoknál, illetve a több mint 2 órás előadási sávban 10 percben hallgathatták meg az érdeklődők az iskolák prezentációit, képzési kínálatait. 
A kiállítók színes, tekintetet vonzó kiállítási tárgyakkal, a művészeti iskolák szobrokkal festményekkel, a vendéglátó iskolák ételkóstolóval várták az érdeklődőket. Lehetőség volt az újraélesztést kipróbálni tesztbábun, fegyverekről tanulni, más nemzetek írásjegyeit megismerni.
Részesei voltunk harcászati bemutatónak, tánc fellépésnek, flashmob keretében dalokat hallhattunk gitárkísérettel. 

A rendezvényen a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye is jelen volt, hogy a még bizonytalan diákoknak segítséget nyújtson a számukra megfelelő intézmény kiválasztásában.
A programot színesítette az Országos Drónpilóták Egyesülete, drónreptetési bemutatókkal, kiállítással, virtuális reptetéssel. 

Budapest szinte összes kerületéből érkeztek látogatók a rendezvényre, több mint 1200 fő vett részt a programon 5 óra leforgása alatt csoportosan és egyénileg. 

Nincs kapcsolódó tartalom